10 Mayıs 2016 Salı

7 Days to Die - Oyun incelemesi - Oyun Anıları


Hayatta kalma oyunları arasında en beğendiklerimin arasına girmeyi başaran 7 Days to Die oyununu incelemeye başlayalım...
Oyunun senaryosunu; büyük bir radyasyon patlaması sonucunda zombileşen insanları ve hayvanları konu ediniyor. Oyunun beta sürümlerinde 7 farklı çeşit insan tipi birde Rotriewer cinsi köpek bulunmaktadır.Diğer survival hayatta kalma oyunları gibi craft özelliği bunda da olmazsa olmazlar arasında bulunmaktadır. Craft özelliği ile kendimize balta,ok,yay,kıyafet ve sargı bezi tarzı sayısızca birçok şey üretebiliyoruz.Tek gerekli olan yapacağınız eşya için gerekli olan eşyaları çevreden bulmak/edinmek...
Oyunda diğer survival hayatta kalma oyunları gibi acıkmak,susamak,yorulmak ve sağlık barı bulunmaktadır.Tehlikelerden kaçarken/korunurken bunları ihmal etmeniz sonucunda ölebilirsiniz. Yüksekten düşmekten kaçının çünkü yüksekten düştüğünüzde ayağınız kırılabilir bu da koşmanızı engellemektedir.
Eşya toplamak diğer oyunlarda olduğu gibi terkedilmiş harabe evlerden dükkanlardan,hurdaya çıkmış Sedan marka araçlardan,çöp kutularından ve poşetlerinden bulabilirsiniz.Bu bulduğunuz eşyalar ile craft yapabilirsiniz. Bazı harabe evlerin kapıları kilitlidir,bu kapıları kırmanız gerekmektedir.Kırarken dikkatli olmakta fayda vardır çünkü çevredeki birçok zombinin dikkatini çekebilirsiniz.

Birazda zombilerden bahsetmek gerek... Zombi seçenekleri bu oyunda fazladır. Yürüyen zombiler,sürüngen zombiler ve köpek zombiler olmak üzere üçü ana gruba ayrılır. Yürüyen ve sürüngen zombiler tipik zombi türüdür. Bir yere sıkıştırılmadığınız taktirde rahatça öldürebilirsiniz,lakin köpek zombiler o kadar da basite alınacak cinsten değildir çünkü yürüyen ve sürüngen zombilere göre son derece hızlı ve atiktir.Bu da sizin nişan almanızı zora sokabilir,siz köpeğe ateş ederken bir an da dibinize kadar girmiş olarak bulabilirsiniz.Zombileri tek atışta öldürmek için kafalarına nişan almayı unutmayınız Bu arada kısa bir not; geceleri barınabileceğiniz bir yer bulun aksi taktirde bir zombiye yem olabilirsiniz çünkü zombiler geceleri,dolunay vakti çok güçlenmekte ve deli danalar gibi sağa sola koşuşturmaktadır. Sizden daha hızlı koşabileceğini unutmayınız.

Oyunun haritası tahmin ettiğinizdende büyüktür. Barındığınız ve zombilerden temizlediğiniz evi kaybetmemek için bulunduğunuz alanı haritadan işaretlemeniz gerekmektedir.Aksi taktirde nerede olduğunuzu bulamayabilirsiniz.Oyunun haritası siz ilerledikçe açılır bu da karşınıza çıkacak engelleri görmenizi engeller ve macera dolu bir yürüyüşü beraberinde getirir.Haritanın belli bir bölümü radyasyonludur,bunun için kırmızı görünen alandan uzak durmanızı tavsiye ederim.Yoksa ölümün önüne geçemezsiniz.

7 days to die oyununda iklimler üç çeşittir. Karlı hava,bahar ve çöl iklimi... Karlı alanlarda soğuklardan korunmak için sadece barınak bulmanız işe yaramaz,kamp ateşi kesinlikle yakmalısınız. Çöl ikliminde su ihtiyacınız hat safhada olacaktır.Yanınızda taşıdığınız su miktarına güveniyorsanız buralarda konaklayabilirsiniz. Kalıcı olarak yerleşim için bahar iklimini tavsiye ederim. Bu alanlarda rahatlıkla yaşayabilir,tavşan,domuz tarzı hayvanlarda avlayabilirsiniz.

Herşeyden ayrıntılı bahsetmişken grafiklerinden de bahsetmeseydik olmazdı. 7 Days to Die Oyun-Sepeti 'ne göre survival oyunları arasında grafikleri en iyi olan oyundur. Gerçekçi oyun grafikleriyle survival oyunlarını kendisine bağlamaktan geri kalmıyor. 

Oyunu Steam üzerinden ücretli bir şekilde edinebilir yahut sitemiz üzerinden deneme amaçlı beta sürümünü indirip oynayabilirsiniz. (Beta Sürüm; Oyun içerisinde hatalar mevcut olabilir)

0 yorum:

Yorum Gönder