21 Temmuz 2016 Perşembe

Civilization 5 - Oyun incelemesi - Oyun Anıları



Civilization 5 
Strateji oyunu denilince aklımıza hemen Age of Empires'in serileri gelmektedir. Ancak strateji oyunları piyasasını darma dağın eden bir oyunla karşınızdayım
Civilization 5 oyunu stratejik bakımından gerçekçilik yönünden ve gerçek tarihi barındırmasından dolayı birçok strateji oyunlarının önüne geçmiş bulunmaktadır. Oyunda çeşitli senaryoları bulunmaktadır
Bu senaryolar size oyunun verdiği keyfi en üst düzeye çıkarmaktadır. İstediğiniz imparatorluğu alıp oyuna başlıyorsunuz.Ben hep Osmanlı İmparatorluğu'nu alıyordum... Aldığınız imparatorun efsanevi liderleri devletin başında oluyor
Gandhi,Kanuni Sultan Süleyman gibi... Oyunda tarih M.Ö ki yüzyıllarda başlamaktadır. Tarım yaparak gelişiyor,demiryolları ve karayolları inşaa ediyorsunuz.
İşçilerinizle şehirlerinizi geliştiriyorsunuz. Dönem ilerledikçe teknolojinizi arttırıyorsunuz,dostlar ve düşmanlar ediniyorsunuz.Bilimde geri kalan devletler maalesef bu oyunda da yeniliyor. O yüzden teknolojik araştırmalara hıs verin derim aksi taktirde gerileme dönemi başlıyor ve sürekli savaşlar kaybederek haritadan siliniyorsunuz :)
Oyunda din seçme özelliğide bulunmaktadır.

Grafik olarak son derece başarılı olan Civilization 5 oyunumuzun ses efektlerininde aşağı kalır bir yanı yok.Ses ve görüntü birleşince ortaya muazzam bir eser ortaya çıkmış diyebiliriz.

Diğer ülke krallarıyla anlaşmalar yapabilirsiniz.Bu anlaşmalar;Dostluk,düşmanlık,ticaret ve haraç alma yönünde olabilir. Haraç istediğiniz devlet güçlüyse size haracı ödemez ve artık düşmanınız olur. Oyundaki her krallığa aynı anda cephe açmayın aksi taktirde birlik olup sizi sıkıştırabilirler.

Silah yönünden kılıç kalkanla hatta tahta ile başladığınız oyunda barutu en erken bulmaya çalışın! Unutmayın ki barut kimdeyse o güçlüdür. Baruttan sonra silah sanayisi kurmayı ihmal etmeyin.

Oyundaki krallıkların/devletlerin liderleri kendi dilleriyle konuşmaktadır. Pers kralı Farsça,Rus kraliçesi Rusça konuşmaktadır.

Oyunun arka planında ülkelere ait çeşitli müzikler çalmaktadır. Civilization 5 oyununda Osmanlı İmparatorluğu'nu temsilen bir ilahi bir de mehter marşı remix eklenmiştir.

Bu tarz oyun incelemeleri ve sağlam oyun indirme linkleri için yandex oyun arşivi listemize ve Oyun-Sepeti sitemizi sıklıkla ziyaret etmeyi unutmayın.
Keyifli oyunlar dileriz.

1 yorum:

  1. Age Of Empires'ten sonra oynayıp en çok beğendiğim strateji oyunudur. Teşekkürler

    http://www.beinturkiyeweb.com

    YanıtlaSil